Порошенко сподівається, що Кувейт інвестує у девелоперські проекти України

Порошенко сподівається, що Кувейт інвестує у девелоперські проекти України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко сподівається, що його візит до Кувейту стане поштовхом для масштабного торговельно-економічного, військово-технічного і гуманітарного співробітництва, залучення інвестицій.

Про це він заявив у інтерв'ю голові правління, генеральному директору Кувейтського інформаційного агентства (КУНА) шейху Мубараку Ас-Сабаху, переклад якого публікує Укрінформ.

"У ході зустрічі з Еміром та вищим керівництвом Кувейту я маю намір обговорити питання реалізації попередніх домовленостей і надати додаткового поштовху розвитку широкомасштабного торговельно-економічного, військово-технічного і гуманітарного співробітництва з Кувейтом, шляхів залучення кувейтських інвестицій в економіку України, подальшої взаємодії в рамках міжнародних організацій. Окрему увагу я планую приділити питанню спрощення візового режиму для громадян наших країн", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, зокрема, що Україна готова запропонувати партнерство для втілення на її території інвестиційних проектів у сфері вирощування та переробки продукції аграрного сектора для Кувейту та країн Арабської затоки.

Читайте також: Кувейт з 18 квітня спростить візовий режим для українців

"За оцінками експертів, Україна - одна з небагатьох країн світу, що має реальну можливість швидко суттєво (втричі) збільшити обсяги вирощування сільськогосподарської продукції шляхом залучення необхідних інвестицій у аграрний бізнес. Ми також готові розглянути питання надання можливості кувейтським компаніям вирощувати в Україні сільськогосподарську продукцію з подальшим експортом її до Кувейту", - сказав Президент України.

За словами Порошенка, перспективним виглядає також український ринок нерухомості - як комерційної, так і приватної.

"Кувейтський великий бізнес дуже охоче інвестує в девелоперські проекти в усьому світі. Тому маю надію, що об'єктом його інтересу також стане й Україна", - зазначив він.

Глава Української держави додав також, що є значні можливості для розвитку військово-технічного співробітництва з Кувейтом.

"Україна готова до переговорів для обговорення різних форм можливої співпраці у військово-технічній сфері, оскільки має значний досвід виробництва бронетанкової техніки, військово-транспортних літаків, військово-морських суден, що не мають світових аналогів", - уточнив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-