Парубій закликає Європарламент ухвалити директиву, що заблокує Nord Stream-2

Парубій закликає Європарламент ухвалити директиву, що заблокує Nord Stream-2

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав депутатів Європарламенту підтримати зміни до газової директиви, які можуть заблокувати будівництво "Північного потоку-2".

Про це він сказав під час засідання ВР у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора комітет Європарламенту схвалив поправки у газову директиву, згідно з якими правила третього енергопакету повинні поширюватись і на газопроводи, що зв'язують ЄС із третіми країнами. Це регулювання може заблокувати будівництво "Північного потоку-2", і це важливий крок до припинення проекту "Північного потоку-2". Тепер ми чекаємо рішення Європарламенту, і я закликаю всіх наших колег, європейських парламентаріїв підтримати це рішення", - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, у Європарламенті хочуть застосовувати правила ЄС до газопроводів, які заходять на територію країн-членів з третіх країн. Це також має стосуватися російського газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також: У Європарламенті хочуть поширити "газові" правила ЄС і на Nord Stream-2

Відповідний проект змін до директиви щодо регулювання функціонування європейського ринку газу схвалив 21 березня комітет Європарламенту з питань промисловості та енергетики.

Йдеться про вимоги так званого третього енергетичного пакету, який регламентує доступ до газопроводів третіх сторін, прозорість їх функціонування, формування справедливих тарифів та розділення діяльності виробників і дистриб’юторів газу.

Як наголошується, ці вимоги повинні стосуватися газопроводів з Росії, включаючи "Північний потік-2", а також з Норвегії, Алжиру, Лівії, Тунісу та Марокко. Остаточні зміни до газової директиви мають бути внесені і затверджені Європарламентом після їх схвалення країнами-членами у форматі Ради ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-