У Європарламенті хочуть поширити

У Європарламенті хочуть поширити "газові" правила ЄС і на Nord Stream-2

Укрінформ
У Європарламенті хочуть застосовувати правила ЄС до газопроводів, які заходять на територію країн-членів з третіх країн. Це також має стосуватися російського газопроводу "Північний потік-2".

Відповідний проект змін до директиви щодо регулювання функціонування європейського ринку газу схвалив у середу комітет Європарламенту з питань промисловості та енергетики, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Газопроводи з третіх країн до ЄС повинні повністю відповідати правилам ринку газу ЄС", - заявили у Європарламенті.

Ідеться про вимоги так званого третього енергетичного пакету, який регламентує доступ до газопроводів третіх сторін, прозорість їх функціонування, формування справедливих тарифів та розділення діяльності виробників і дистриб’юторів газу.

Як наголошується, ці вимоги повинні стосуватися газопроводів з Росії, включаючи "Північний потік-2", а також з Норвегії, Алжиру, Лівії, Тунісу та Марокко.

Остаточні зміни до газової директиви мають бути внесені і затверджені Європарламентом після їх схвалення країнами-членами членами у форматі Ради ЄС.

Читайте також: Варшава вітає заяву Держдепу про санкції за участь у Nord Stream-2

"Ці пропозиції розглядаються як пряма спроба запобігти Росії здійснювати подальший вплив на країни-члени ЄС через проект газопроводу "Північний потік-2", який з’єднує ЄС і Німеччину, і де членом правління є колишній канцлер ФРН Герхард Шредер", - прокоментували рішення профільного комітету у політичній групі Європейських консерваторів та реформістів.

Як зазначається, саме депутати від Німеччини намагалися заблокувати сьогоднішнє голосування у комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-