Рамки на вході: у Раді - перший день спецрежиму допуску депутатів

Рамки на вході: у Раді - перший день спецрежиму допуску депутатів

Укрінформ
У Верховній Раді сьогодні перший день працює в умовах спеціального режиму допуску депутатів до зали засідань.

Зокрема, на вході у ВР парламентарії мусять проходити через рамку металошукача, а їхні речі скануються за допомогою рентгенівської установки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У на сьогодні перший день спеціального режиму. Ми взяли спеціальну апаратуру. Якщо хтось зазнав незручностей під час проходження до залу, я приношу вибачення. Це перший день. Я впевнений, що ми зможемо цю систему відпрацювати і не буде жодних проблем", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 21 березня підписав закон щодо заборони допуску осіб зі зброєю до будівель Верховної Ради, уряду та інших органів державної влади.

Читайте також: На комітеті Савченко витягла із сумки гранати

Законом, зокрема, передбачається, що до будівель, де працюють Верховна Рада, Президент, уряд,  інші органи державної влади і щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю (крім осіб, які відповідно до цього закону здійснюють державну охорону відповідної будівлі).

Крім того, до зазначених будівель не допускаються особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами.

Закон набуває чинності з дня його опублікування.

Фото: УНН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-