На комітеті Савченко витягла із сумки гранати

На комітеті Савченко витягла із сумки гранати

Фото
Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко на засідання Регламентного комітету принесла два гранати і заявила, що 15 березня у неї у сумці також були ці фрукти.

Про це вона заявила під час засідання комітетур, який розглядає подання генпрокурора щодо надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання та арешту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 Фото: Цензор.НЕТ
Фото: Цензор.НЕТ

«Вас усіх лякає, були у мене гранати у сумочці чи ні. Були у мене гранати», - сказала Савченко і дістала з сумки два фрукти, продемонструвавши їх присутнім.

Вона уточнила, що 15 березня принесла до Верховної Ради крім цих фруктів ще й дві упаковки паперу.

Фото Ельдара Сарахмана, УП
Фото Ельдара Сарахмана, УП

«Коли я зайшла до Верховної Ради і пішли чутки, які пустив Матіос, який зустрів мене на вході, про те, що я несу гранати, бо у мене важка сумка, - там було дві пачки паперу і, звісно ж, гранати... Ви б бачили реакцію Верховної Ради: це перетворилося на казковий цирк. До мене не побоялися підійти тільки ті народні депутати, з якими ми були на Майдані, вони були сотниками. Вони підійшли і спитали: "Надю, ти що чудиш? Пішли покуримо". І ми пішли. І, звісно ж, (це) подали, як Савченко вивели із залу. А хтось бачив, як мене виводять», - сказала народний депутат.

Читайте також: Рада відкрилась — сьогодні розгляне арешт Савченко і “правки Лозового”

Як повідомлялося, Регламентний комітет ВР 22 березня розглядає подання генпрокурора про надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Надії Савченко.

Фото Ельдара Сарахмана, УП
Фото Ельдара Сарахмана, УП

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, Савченко хотіла використати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів.

 Фото: Цензор.НЕТ
Фото: Цензор.НЕТ

Того ж дня він направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-