Рада відкрилась — сьогодні розгляне арешт Савченко і “правки Лозового”

Рада відкрилась — сьогодні розгляне арешт Савченко і “правки Лозового”

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у сесійній залі зареєструвались 340 нардепів.

Згідно з порядком денним, Верховна Рада в четвер, 22 березня, розгляне питання щодо надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Воно стоїть четвертим у порядку денному ВР, опублікованому на сайті парламенту. Згідно з ним з цього питання на засіданні доповідатиме генеральний прокурор Юрій Луценко.

Крім того, депутати мають намір розглянути законопроект №8151 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень» щодо призупинення дії так званих «правок Лозового».

У повторному другому читанні депутати планують розглянути низку законопроектів, зокрема урядовий «Про внесення змін до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" (щодо повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища)» (№4551).

Читайте також: Біля Верховної Ради посилили охорону

Одразу після цього депутати мають перейти до розгляду законопроекту №8151, що передбачає виключити із КПК положення, які набули чинності із 15 березня і значно ускладнили процедури застосування заходів забезпечення кримінального провадження, у тому числі проведення обшуку та обрання запобіжних заходів.

Депутати планують розглянути низку ратифікаційних законопроектів.

У порядку денному - президентські законопроекти про дипломатичну службу (№7322) та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги» (№6675).

Як повідомлялося, Регламентний комітет ВР переніс із середи на четвер розгляд питання щодо подань генпрокурора про надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Надії Савченко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, вона хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів. Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-