Уряд розірвав програму економічної співпраці з Росією

Уряд розірвав програму економічної співпраці з Росією

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів припинив дію Програми економічного співробітництва України і Російської Федерації на 2011-2020 роки.

Відповідне рішення ухвалене без обговорення на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомляє Мінекономрозвитку, припинення дії Програми є частиною комплексу заходів уряду України, спрямованих на протидію агресивній політиці РФ в загальнополітичному контексті і в торгівельно-економічній сфері зокрема. 

«Дії, які протягом останніх кількох років РФ систематично вживає щодо України, прямо суперечать заявленим у Програмі цілям розвитку співробітництва між країнами», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що починаючи із кінця 2015 року, РФ послідовно здійснює торгівельну та транзитну агресію щодо України: одностороннє припинення Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД для України, у зв’язку з чим до товарів походженням з України застосовується ввізне мито у розмірі ставок Єдиного митного тарифу ЄАЕС; заборона на імпорт для деяких видів сільськогосподарської продукції, сировини і продуктів харчування, у тому числі походженням з України;фактичне блокування транзиту українських товарів територією Російської Федерації. 

У МЕРТ додали, що питання щодо необхідності зупинення дії Програми економічного співробітництва підтримане на засіданні 28 грудня 2017 року членами Робочої групи з моніторингу торгівельних відносин із РФ, створеної при Раді з міжнародної торгівлі.

Читайте також: МЕРТ: Збільшення експорту з України до ЄС - в центрі діалогу з Європарламентом

Як повідомлялося, Програма економічного співробітництва з Росією була ухвалена 7 липня 2011 року в Москві. Дія документа розрахована до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-