У МЗС пояснили, в чому маніпуляції Угорщини щодо “мовного закону”

У МЗС пояснили, в чому маніпуляції Угорщини щодо “мовного закону”

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар назвав маніпулятивними заяви міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто стосовно вимог до освітнього закону і виконання рекомендацій Венеціанської комісії.

Про це Боднар написав у Twitter.

"Угорщина маніпулює, оскільки: по-перше, уряд України вже затвердив законопроект про продовження перехідного періоду до 2023 року, а по-друге, Венеціанська комісія вказала, що і як вдосконалити", - написав Боднар.

Він висловив жаль з приводу того, що бажання глави угорської дипломатії заробити голоси на виборах "перемагає здорову логіку двосторонніх двосторонніх відносин".

Коментуючи висловлене Сіярто невдоволення планами Міноборони України відновити військову частину в Берегові, Боднар зауважив що своїми заявами Угорщина грає на руку Росії.

Читайте також: Освітній закон: МЗС Угорщини обіцяє блокувати саміт Україна-НАТО

"Тим часом, в обхід санкцій ЄС і НАТО, угорське Міноборони співпрацює з Росією у військово-технічній сфері, прикладом чому є контракти на ремонт і придбання військових гелікоптерів", - констатував заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто пообіцяв заблокувати участь Президента України Петра Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року, якщо Угорщина не отримає гарантій, що український закон про освіту не набуде чинності до 2023 року та в нього будуть внесені істотні зміни згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.

Раніше глава МЗС Угорщини висловив невдоволення планами Міноборони України відновити військову частину в Берегові.

У лютому Будапешт заблокував вже друге міністерське засідання НАТО. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-