ЄС і НАТО мають надати Україні оборонну зброю - Расмуссен

ЄС і НАТО мають надати Україні оборонну зброю - Расмуссен

Укрінформ
Європейський Союз і Північноатлантичний альянс повинні надати Україні оборонну зброю, просувати інвестиції до української економіки та посилити санкції проти Росії.

Таку думку висловив колишній генеральний секретар НАТО, радник Президента України Андерс Фог Расмуссен на міжнародній конференції "Розбудова безпечної і стійкої України: прогрес і виклики" у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"По-перше, це безпека. Ми повинні допомогти Україні зміцнити можливості захищати себе від російської агресії. Ми повинні надати Україні оборонне озброєння та системи", - зазначив екс-глава Альянсу.

На переконання Расмуссена, це також стане потужним сигналом напередодні саміту НАТО у липні цього року.

Другим напрямком допомоги України данський політик назвав просування інвестицій до економіки держави.

"Сьогодні Україна є дуже вигідним місцем для європейських інвестицій. Україна багато зробила задля покращення інвестиційного клімату", - вважає Расмуссен.

Читайте також: Клімкін обговорить з європейськими колегами і генсеком НАТО підтримку України

По-третє, наголосив радник Президента України, Захід повинен продовжувати і посилювати політику санкцій проти Росії.

"ЄС повинен у майбутньому продовжувати санкції на 12 місяців, адже нині вони тривають по 6 місяців. Це ліквідує невизначеність щодо майбутнього санкцій. Також мають бути посилені персональні санкції проти оточення Путіна", - підкреслив Расмуссен.

Він окремо акцентував увагу на тому, що Євросоюз повинен відмовитися від російського суто політичного проекту газопроводу "Північний потік-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-