Клімкін закликав ЄС ввести санкції проти

Клімкін закликав ЄС ввести санкції проти "найважливішого лобіста Путіна"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав ввести санкції щодо колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера як найважливішого лобіста російського президента Володимира Путіна в усьому світі.

Про це він заявив газеті Bild, яка опитала ряд політиків і експертів щодо санкцій проти екс-канцлера Німеччини Герхарда Шредера

Зокрема, Клімкін заявив про важливість застосування санкцій проти тих, хто просуває проекти Путіна за кордоном.

«Герхард Шредер є найважливішим лобістом для Путіна в усьому світі. Тому слід вивчити, що ЄС може тут зробити», - запропонував Клімкін.

У свою чергу депутат Європарламенту Ельмар Брок наголосив, що "це скандал - те, що колишній канцлер Німеччини зараз представляє інтереси Путіна". "І дивно, що це досі залишилося без наслідків в рамках суспільної дискусії», - каже євродепутат.

Співголова партії Зелених у Бундестазі Джем Оздемір визнає, що, як канцлер, Шредер багато зробив для своєї країни, але «тим більше дратує тепер, що він перетворився на пропагандиста Путіна». Путін, переконаний політик, хоче розділити і послабити Європу, маніпулює виборами й утримує частину України, в порушення міжнародного права. «У Соціал-демократичній партії Німеччини мають чітко заявити, що Шредер більше не говорить від її імені», - говорить Оздемір.

Читайте також: Клімкін про висилку з РФ британських дипломатів: Хай ідуть до нас

Ілля Заславський, російський експерт з британського мозкового центру Chatham House у Лондоні, говорить про колишнього канцлера як «кремлівського агента». «Звичайно, пан Шредер входить до цього списку санкцій», - вважає засновник російського дослідницького проекту «Подчиненные».

«Він (Шредер) – найкращий друзяка свіжо (пере)обраного російського президента Володимира Путіна! Він допоміг своєму другові в Кремлі з суперечливими газопроводами «Північний потік 1 і 2». Обнімався з Путіним за кілька днів після його вторгнення в Крим. І рекомендував США і ЄС знову пом'якшити санкції проти Росії", - нагадує видання, вказуючи на це, що сам Шредер ніколи не потрапляв у перехрестя російських санкцій, зокрема американських, незважаючи на те, що шеф «Газпрому», на який працює і екс-канцлер, Ігор Сєчін є в США персоною нон-грата.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-