Клімкін про висилку з РФ британських дипломатів: Хай ідуть до нас

Клімкін про висилку з РФ британських дипломатів: Хай ідуть до нас

Укрінформ
Британські дипломати, яких Росія має намір вислати з країни, могли б бути працевлаштовані у Києві.

Про це написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Тwitter.

"Пропоную Борису Джонсону (глава МЗС Британії - ред.) працевлаштувати 23 британських дипломатів у Києві та відновити роботу консульської секції: українці будуть раді знову отримувати британські візи швидко і не через Варшаву", - написав він.

Міністр також зауважив: "Росія хоче припинити роботу Британської ради у себе. Ми готові мати більше Вritish council в Україні, хай ідуть до нас".

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про вислання з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки. У відповідь на це російська влада заявила про рішення вислати таку саму кількість дипломатичних працівників посольства Великої Британії у Москві, а також закрити Британську раду і відкликати згоду на відкриття генерального консульства Великої Британії у Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Столтенберг: НАТО посилить оборону і перегляне ставлення до РФ

5 березня поліція британського міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним із міських торгових центрів внаслідок дії невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали дві особи. Пізніше з'ясувалося, що це колишній подвійний агент екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який у 2010 році отримав притулок у Великій Британії після взаємного обміну розвідниками, та його донька Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Через тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-