Геращенко: РФ робитиме все можливе для втручання у наступні вибори в Україні

Геращенко: РФ робитиме все можливе для втручання у наступні вибори в Україні

Укрінформ
Російська Федерація не дозволила громадянам України в 2014 році брати участь у президентських і парламентських виборах в окупованих Криму та Донбасі, а також провести в цих регіонах місцеві вибори.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

"Щодо того, що РФ вдасться до симетричної відповіді й закриє українські установи в день українських виборів і не дасть українцям проголосувати, як тут дехто завиває, то нагадаю, що Росія вже не дала українцям на окупованому Криму і Донбасі обирати Президента і ВР в 2014, й провести місцеві вибори. Росія буде робити все можливе для втручання в наступні вибори в Україні, аби завести проросійського президента і масовану п'яту колону в ВР. Саме це, а не непрацюючі дільниці в Росії, будуть загрозою", - наголосила Геращенко.

Коментуючи рішення української влади щодо недопуску до російських диппредставництв у день голосування, вона нагадала, що ВР два тижні тому ухвалила звернення до парламентів країн ЄС і G7, до міжнародних інституцій із закликом не визнавати ці вибори в РФ, бо вони фальсифікуються.

"Якщо ми закликаємо світ не визнавати ці вибори, й це є офіційна заява ВР, було б дивно, аби ці вибори відбувалися на території України. Друге: МЗС України офіційно звертався до РФ припинити провокацію й скасувати незаконні вибори в Криму, й попереджав, що у випадку продовження цих провокаційних фальсифікацій виборів, українська сторона змушена також прийняти відповідні заходи. Третє: питання безпеки. Ми не дозволимо будь кому в цей день вчинити провокації в дипломатичних установах іншої країни і потім це використовувати", - зазначила перший віце-спікер.

Читайте також: Білоруським телеглядачам показали комедію замість політагітки РФ про Крим

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні біля диппредставництв РФ у Києві, Одесі, Харкові та Львові проходять акції протесту проти проведення виборів президента РФ на території незаконно анексованого Криму.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України раніше засудило рішення російської окупаційної адміністрації провести 18 березня 2018 року вибори президента РФ на тимчасово окупованих Росією територіях Автономної Республіки Крим і м.Севастополь та закликало кримчан не брати участь у незаконних виборах президента Російської Федерації на території півострова.

У МВС України заявили, що 18 березня, у день виборів президента РФ, доступ до російських дипустанов в Україні матимуть тільки особи з дипломатичним статусом. Інші особи та громадяни РФ цього дня на територію диппредставництв для голосування на виборах допускатися не будуть.

У МЗС Росії заявили, що ці кроки суперечать Віденським конвенціям та міжнародним правозахисним нормам, зокрема, положенням Конвенції про захист прав людини і основних свобод 1950 року.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-