У центрі Києва мітингує

У центрі Києва мітингує "Рух нових сил"

Фото
Укрінформ
Кількасот прибічників партії «Рух нових сил» проводить у Києві біля стели Незалежності акцію протесту з вимогою відставки Президента Петра Порошенка та проти анексії Криму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі Незалежності навпроти стели зібралося кількасот людей, вони тримають у руках державні прапори, прапори з символікою РНС. Разом із цим, організатори акції не проводили марш від парку Тараса Шевченка до Майдану Незалежності.

Як пояснив Укрінформу народний депутат Юрій Дерев'янко, організатори подавали заявку на проведення «віче» 18 березня  біля стели Незалежності і відмовилися від маршу, щоб уникнути зіткнень. 

У центрі Києва мітингує "Рух нових сил" / Фото: Овсяннікова Юлія і Тарасов Володимир, Укрінформ

Він зазначив, що окрім вимоги  відставки Президента акція має на меті продемонструвати протест проти анексії Росією Криму.

«Ми сьогодні говоримо, що «Крим - це Україна», що путінські сценарії будь-які по вибудовуванню диктатури, поставленню людей на коліна не пройде. Сьогодні ми говоримо: перше - «Крим - це Україна», друге - ми говоримо: «Ні - Путіну», - сказав Дерев'янко 

Читайте також: У Києві цілодобово чергуватимуть Нацгвардія, кінологи та “поліція діалогу”

Як повідомлялось, недільні марші політична сила Саакашвілі "Рух нових сил" проводить із жовтня минулого року, вони проходили під гаслом "За імпічмент". 4 лютого відбувся марш "За майбутнє" - перша хода, організована у 2018 році. Серед вимог мітингувальників були: відставка Президента, вибори нового парламенту та формування нового уряду. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-