Буду радий зняттю санкцій, коли РФ забере війська з Донбасу й Криму - Порошенко

Буду радий зняттю санкцій, коли РФ забере війська з Донбасу й Криму - Порошенко

Укрінформ
Президент України сподівається на зміни у просуванні Мінського процесу після президентських виборів у Росії, і буде радий зняттю санкцій, але за однієї умови.

Про неї Петро Порошенко розповів в інтерв'ю німецькій медіагрупі Funke, опублікованому в суботу, 17 березня.

«Президентські вибори дають Путіну нову можливість змінити своє місце в історії. У нього немає іншого шляху», - заявив український лідер Westdeutsche Zeitung.

Він не сумнівається, що Путін в Україні зайшов у безвихідь, що не може достовірно заявити, що поліпшить умови життя у своїй країні, не припинивши війну в Україні. 

«Я був би радий, якби санкції проти Росії були скасовані, але лише тоді, коли зникне останній російський солдат з території Донбасу і Криму. Допоки мирна угода не буде повністю реалізована, не повинно бути пом'якшення санкцій проти Росії», - заявив український президент. 

 Відповідаючи на запитання про бойкот Чемпіонату світу з футболу, який має пройти в Росії влітку, Порошенко визнав, що хотів би всестороннього бойкоту, але важливішим бачить завдання введення більш ефективних санкцій. 

Читайте також: Порошенко сподівається на підтримку нового уряду ФРН щодо миротворців

Санкції - не покарання. Покаранням за російську агресію одного прекрасного дня має стати міжнародний трибунал, сказав Порошенко.

Санкції ж повинні посадити Путіна за стіл переговорів. Український лідер закликав не вірити нікому, хто стверджує, що санкції не досягають своєї мети. 

Порошенко назвав себе оптимістом і висловив переконання, що після президентських виборів у Росії з'явиться нова можливість змінити ситуацію в Україні на краще. Найважливіше питання, за його словами, полягає в тому, чи погодиться Росія в Раді Безпеки ООН створити миротворчу місію на Донбасі. «Звичайно, це має бути надійна місія, яка обеззброює бійців; це більше, ніж ескорт-сервіс, це ключ до реалізації Мінських угод», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-