Порошенко сподівається на підтримку нового уряду ФРН щодо миротворців

Порошенко сподівається на підтримку нового уряду ФРН щодо миротворців

Укрінформ
Президент Петро Порошенко сподівається, що уряд ФРН продовжуватиме підтримку України, у тому числі і в питанні розміщення місії ООН на Донбасі. 

Про це він заявив в інтерв'ю німецькій медіагрупі Funke, опублікованому в суботу, 17 березня.

 «Я очікую, що всі партнери по коаліції в Німеччині працюватимуть на благо свободи, демократії і територіальної цілісності України, а також працюватимуть над створенням місії «блакитних шоломів» ООН на сході нашої країни. Тільки таким чином може бути реалізована Мінська мирна угода», - цитує Порошенка, зокрема, одне з видань групи, газета Westdeutsche Zeitung 

 Глава держави зауважив, що канцлер Ангела Меркель чудово знає, що на Донбасі не заморожений конфлікт, а справжня «гаряча війна», про що говорять і цифри присутності російської військової техніки в регіоні. З новим міністром закордонних справ Хайко Маасом Порошенко сподівається познайомитися у ході запланованого найближчими днями візиту в Берлін.

 Київ не очікує від ФРН поставок зброї, знаючи, як обережно Берлін ставиться до питань військової підтримки, цього очікують від США, Канади, Франції і Литви. «Ми передусім очікуємо від Німеччини фінансової і гуманітарної підтримки. А також стійкості у підтриманні санкцій, які покликані всадити Володимира Путіна за стіл переговорів», - уточнив Президент. 

Читайте також: "Блакитні шоломи" для Донбасу: президент Австрії обіцяє серйозно вивчити питання

 Порошенко наголосив, що Москва намагається поставити українську націю на коліна. «Досі ми вижили, тому що Європа з нами. Я сподіваюся на продовження цієї підтримки від нового уряду Німеччини», - сказав він.

Говорячи про Крим, 4-а річниця анексії якого була 16 березня, Порошенко заявив, що в ХХІ столітті в центрі Європи не можна допускати незаконні анексії. «Крим - це безпрецедентне порушення міжнародного права, яке нагадує мені про 1938 рік: «Аншлюс» Австрії гітлерівською Німеччиною», - провів історичну паралель Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-