"Блакитні шоломи" для Донбасу: президент Австрії обіцяє серйозно вивчити питання

Укрінформ
Австрія дуже серйозно вивчить питання можливої участі своїх військових у миротворчій місії ООН на Донбасі, оскільки безпекова ситуація в цьому регіоні викликає серйозне занепокоєння.

Про це заявив Федеральний президент Республіки Австрія Александр Ван дер Беллен на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у Києві 14 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується введення миротворців на схід України, ми дуже серйозно вивчимо це питання. Федеральний канцлер Курц висловив згоду надати допомогу в цьому", - сказав Ван дер Беллен.

Він зазначив, що Австрія і Європейський Союз з великою увагою спостерігають за розвитком подій на сході України, зокрема в окупованих районах, де страждає цивільне населення. За словами Федерального президента, ситуація з безпекою в цьому регіоні викликає велике занепокоєння.

Читайте також: Україна готова збільшити присутність своїх миротворців в інших країнах

"Ми говорили про це з паном Президентом Порошенком. Понад 25 загиблих з українського боку останнім часом, дуже багато поранених. Необхідно, щоб нарешті на сході України запанував мир", - наголосив Ван дер Беллен.

Як повідомлялося, канцлер Австрії Себастіан Курц на спільній з Петром Порошенком прес-конференції у Відні 8 лютого заявив, що Австрія підтримує ідею розміщення миротворців ООН на Донбасі і готова розглянути участь своїх військових у такій місії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-