Порошенко закликав Ердогана не визнавати нелегітимні російські вибори в Криму

Порошенко закликав Ердогана не визнавати нелегітимні російські вибори в Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на визнавати нелегітимні російські вибори в Криму і не брати участь у їх моніторингу.

Про це йшлося під час телефонної розмови між двома президентами у п'ятницю, 16 лютого, повідомляє офіційний сайт Президента України.

Зокрема, Глава Української держави подякував президенту Туреччини за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також відзначив, що дана розмова відбувається напередодні президентських виборів у Росії, які вона збирається провести також у тимчасово окупованому нею Криму, йдеться у повідомленні.

"Президент України закликав свого турецького колегу не визнавати результатів нелегітимних виборів, а також утриматись від участі турецьких громадян у їхньому моніторингу на тимчасово окупованому півострові. «Крим – це Україна. І ми розраховуємо на традиційну підтримку з боку Туреччини», - заявив Петро Порошенко", - інформує прес-служба.

Читайте також: Говорити про нелегальність виборів у Криму категорично важливо - експерт

Під час розмови сторони узгодили графік наступних контактів на найвищому рівні, в тому числі з метою проведення Сьомого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Співрозмовники також висловились за якнайскорішу фіналізацію переговорів стосовно укладання угоди про зону вільної торгівлі між двома державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-