Коморовський: Польсько-українські конфлікти завжди використовує третя сторона

Коморовський: Польсько-українські конфлікти завжди використовує третя сторона

Укрінформ
Конфлікти між Польщею та Україною завжди використовує третя сторона, тому нині потрібно стати на захист процесу взаємного примирення між обома народами.

Таке переконання висловив екс-президент Польщі Броніслав Коморовський в інтерв'ю Укрінформу.

"Історію треба знати, сприймати взаємні аргументи, але не можна через історію блокувати процес розбудови і взаємодії українського і польського народів. І це не лише питання того, що ми всі відчуваємо і що кожен польсько-український конфлікт завжди використовує хтось третій", - підкреслив Коморовський.

За його словами, всі знають, ким є той третій, оскільки історія "добре навчила обидва народи".

На переконання екс-президента, настав слушний час, аби "виступити на захист процесу польсько-українського примирення", адже регрес у двосторонніх відносинах спостерігається у багатьох вимірах. Тож потрібні відповідні дії як на міждержавному, так і міжлюдському рівнях, аби відбудувати зіпсовані відносини.

Читайте також: У Варшаві презентували книгу-інтерв’ю із главою УГКЦ Святославом Шевчуком

У цьому контексті дуже правильною ініціативою Коморовський назвав опубліковану польською мовою книгу-інтерв’ю з главою УГКЦ Святославом Шевчуком "Діалог лікує рани", яку презентовано у Варшаві. Екс-президент підкреслив, що для примирення між поляками й українцями важливий кожний голос - як світський, так і церковний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-