Доступ Савченко до держтаємниці є неприйнятним - Вінник

Доступ Савченко до держтаємниці є неприйнятним - Вінник

Укрінформ
Доступ до державної таємниці члена комітету з національної безпеки і оборони ВРУ Надії Савченко, яка фігурує у справі Володимира Рубана, є "неприйнятним і навіть злочинним".

Про це заявив у прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV депутат фракції "БПП", секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає кореспондент Укрінформу.

"Комітет займав свою позицію по відношенню до народного депутата Савченко. Я особисто був ініціатором постанови щодо виключення Савченко з комітету. Прикро, що вона досі не розглянута в сесійній залі. Підтвердженням власне зв’язків із вже затриманим Рубаном того, що вона неодноразово відвідувала території окуповані російськими військами говорить про те, що доступ до державної таємниці цієї особи є сьогодні абсолютно неприйнятним і можливо навіть злочинним для нашої країни", - заявив він.

Читайте також: Справа Рубана: СБУ викликала на допит Савченко

Він додав, що в наступну середу Комітет з питань нацбезпеки і оборони України планує обговорити питання щодо затримання Рубана. Вінник також вказав на те, що очікує нові резонансні затримання по цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України направила народному депутату України Надії Савченко виклик на допит на 13 березня.

Володимир Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ» при спробі ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї схований серед меблів.

Читайте також: Повістки Савченко щодо допиту в СБУ скерували до апарату Ради

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Володимир Рубан у 2015-2016 роках виконував функції переговірника щодо звільнення полонених, яких утримують на території окупованої Донеччини та Луганщини.

Читайте також: Глава СБУ: Рубан пов'язаний із "Українським вибором" Медведчука

27 лютого минулого року СБУ скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення на Донбасі. Таку заборону СБУ запровадила після того, як він та народна депутатка Надія Савченко прибули в окупований Донецьк.

У СБУ заявляли, що Рубан не має повноважень, аби вести переговори щодо обміну полоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-