Глава СБУ: Рубан пов'язаний із

Глава СБУ: Рубан пов'язаний із "Українським вибором" Медведчука

Укрінформ
Підозрюваний у перевезенні зброї через лінію розмежування та організації терактів Володимир Рубан із 2013 року співпрацював з організацією "Український вибір", очолюваною Віктором Медведчуком.

Про це на брифінгу сказав голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан Рубан має зв'язки з "Українським вибором". Він ще з 2013 року з ними активно співпрацював. Зараз він дистанціюється від цієї історії, про нього повитирали згадування у соціальних мережах. Насправді це ні про що не говорить. Ми підняли дуже багато цікавої інформації", - заявив Грицак.

Разом з тим голова СБУ відмовився відповідати на запитання про можливу причетність до організації терористичних актів голови організації "Український вибір".

Як повідомлялося, Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ» при спробі перевезти арсенал зброї.

Рубану оголосили підозру у підготовці теракту та незаконному володінні зброєю.

Читайте також: Рубан готував теракти разом із Захарченком - глава СБУ

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова. 

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Грицак заявив, що операцією із затримання Рубана вдалося запобігти масштабним терактам у Києві та в інших містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-