Рада цього тижня розгляне шість євроінтеграційних законопроектів

Рада цього тижня розгляне шість євроінтеграційних законопроектів

Укрінформ
Верховна Рада планує на пленарному тижні 13-16 березня розглянути 6 із 57 законопроектів, що включені до дорожньої карти виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це на засіданні Погоджувальної ради сказала голова Комітету з питань євроінтеграції Марія Іонова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В даному порядку денному з цієї Дорожньої карти на поточний тиждень включено 6 законопроектів. Вони стосуються сфер інтелектуальної власності і навколишнього природного середовища та технічних бар'єрів у торгівлі", - зазначила Іонова.

Водночас комітет з 6 законопроектів розглянув 4 і визнав, що вони в цілому не суперечать праву ЄС та міжнародним зобов'язанням України відповідно до угоди. Іонова підкреслила, що комітет наголошує на необхідності дотримання у законопроектах при їх підготовці термінів виконання Угоди про асоціацію.

"Є сфери, в яких Україна досягла певних успіхів - це сфера енергоефективності, фітосанітарні та санітарні заходи", - зазначила голова профільного комітету.

Народний депутат звернулася до уряду з проханням прискорити розробку законопроектів "у проблемних сферах" з використанням єдиної термінології та офіційних перекладів при розробці законопроектів, спрямованих на виконання Угоди про асоціацію.

Читайте також: Євроінтеграційні закони: Геращенко обурена "профанацією"

У свою чергу Голова ВР підтвердив слова голови комітету щодо включення до порядку денного на тиждень 6 законопроектів, спрямованих на євроінтеграцію, та наголосив, що ці законопроекти мають потенційні шанси бути підтримані у сесійній залі.

Як повідомлялося, на минулому пленарному тижні у Верховній Раді презентували Дорожню карту виконання Угоди про асоціацію з ЄС на 2018-2019 роки. Дорожня карта являє собою пакет з 57 законопроектів, які мають бути розглянуті в парламенті протягом 2 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-