Проблема не у «Мінську», а в його імплементації - Волкер

Проблема не у «Мінську», а в його імплементації - Волкер

Укрінформ
Проблема завершення війни на сході України полягає не у змісті Мінських домовленостей, а в їх імплементації.

На цьому наголосив спеціальний представник США по Україні Курт Волкер під час дискусії на Брюссельському форумі в суботу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Мінські домовленості існують. І вони включають усі питання, які необхідні для забезпечення припинення вогню, відновлення українського національного контролю, суверенітету і територіальної цілісності. Але проблема полягає лише у тому, що ці домовленості мають бути імплементовані», - зауважив спецпредставник США.

Американський дипломат відзначив, що Росія, будучи підписантом цих домовленостей, не забезпечує стале припинення вогню, продовжує розгортання своїх військових органів військового управління та не виводить важке озброєння з регіону.

Читайте також: США ще раз наголошують Росії: конфлікт на Донбасі розв'язала саме Москва

«Україна втрачає щотижня декілька своїх солдатів. Уявіть, що ви маєте реальну війну на своїй території. Не десь далеко, а безпосередньо на вашій території. І ваші збройні сили захищають вашу країну, втрачаючи солдатів, які захищають власну країну. Ось така ситуація нині в Україні. Уявіть вплив цього на політику в країні», - наголосив Волкер.

Відтак американський дипломат акцентував увагу, наскільки важко керівництву держави в таких умовах вирішувати питання економіки, розвитку освіти, інших нагальних потреби і проблеми суспільства.

«Ось під таким тиском нині перебуває Україна», - відзначив спецпредставник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-