США ще раз наголошують Росії: конфлікт на Донбасі розв'язала саме Москва

США ще раз наголошують Росії: конфлікт на Донбасі розв'язала саме Москва

Укрінформ
Тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Геррі Кеміан висловив заперечення російській делегації, яка спробувала поставити під сумнів заяву Курта Волкера, що конфлікт на Донбасі розв'язала Росія.

З відповідною заявою він виступив на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У контексті одного з висловлювань поважного російського колеги щодо спеціального представника Волкера, а також заяви російського делегата щодо причин виникнення конфлікту в Україні, хочу навести прості пункти… Конфлікт на сході України спричинило порушення Росією територіальної цілісності України, українського суверенітету й незалежності", - підкреслив американський дипломат.

У цьому зв'язку він наголосив, що російська сторона досі продовжує порушувати свої зобов'язання й посилювати небезпеку у регіоні.

"Те, що спричинило конфлікт в Україні, підтримує його там і продовжує становити найбільшу загрозу регіональній стабільності й безпеці – це повторні й тривалі порушення (Російською Федерацією – ред.) ряду найважливіших принципів і зобов’язань, які ми маємо в ОБСЄ", – заявив представник США.

Читайте також: США побачили прогрес у придністровському врегулюванні

Він також наголосив, що РФ і підконтрольні їй сили блокують діяльність міжнародних спостерігачів СММ ОБСЄ, причому це відбувається по кілька десятків разів упродовж кожного тижня.

"Росія і сили, які вона озброює, навчає, очолює і виступає на їхньому боці, визнають мандат СММ тільки тоді, коли це зручно їм. Мандат – це не меню, з якого ми вибираємо за нашим бажанням. Мандат - це зобов'язання, яке має дотримуватися в повному обсязі", - зауважив американський дипломат.

Він підкреслив, що Сполучені Штати разом з більшістю інших членів Постійної ради закликають Росію та її ставлеників поважати мандат СММ, який передбачає безпечний і надійний доступ на всій території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-