США побачили прогрес у придністровському врегулюванні

США побачили прогрес у придністровському врегулюванні

Укрінформ
Офіційний Вашингтон повністю прихильний процесу врегулювання в Придністров'ї у форматі переговорів "5+2" та відзначає, що цей формат може демонструвати прогрес за наявності політичної волі сторін.

З такою заявою виступив на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Геррі Кеміан, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Переговори у форматі "5+2", що відбулися у Відні 27 і 28 листопада, показали, що сторони можуть домагатися прогресу, коли для цього є політична воля", - наголосив представник США.

У цьому зв'язку він відзначив позитивно відкриття моста через річку Дністер в листопаді минулого року, яке "уможливило ряд заходів" щодо апостилювання дипломів, функціонування телекомунікацій, шкіл з викладанням на латиниці і сільгоспугідь в Дубосарському районі. "Це важливі кроки вперед", - зауважив американський дипломат.

Читайте також: Додон шукає шляхи зближення з Україною - експерт

Він також закликав сторони процесу врегулювання "повною мірою виконувати зобов'язання за Віденськими домовленостями та скоріше прийти до угоди про свободу пересування, реєстрації автомобілів та кримінальних справ, щоб зберегти позитивну динаміку".

Нагадаємо, переговори у форматі "5+2" передбачають залучення до процесу врегулювання представників Кишинева й Тирасполя в якості сторін, Росії, України, ОБСЄ як посередників, а також спостерігачів від ЄС і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-