Росія намагається дестабілізувати ситуацію на Закарпатті - Клімкін

Росія намагається дестабілізувати ситуацію на Закарпатті - Клімкін

Оновлено
Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що саме Російська Федерація намагається дестабілізувати ситуацію на Закарпатті.

Про це він заявив на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз саме Росія намагається дестабілізувати ситуацію на Закарпатті, де маємо угорську громаду”, - зазначив Клімкін.

За його словами, відомо, що наразі організатор дестабілізуючих заходів проти угорської громади на Закарпатті “зник до Придністров’я”, де, як зазначив Клімкін, є повний контроль російського ФСБ.

“Тому всі ті, хто вимагають заговорити про начебто якісь антиугорські прояви або навіть антиугорську компанію, мають звертатися до Москви, до Кремля і до центрального офісу ФСБ”, - наголосив міністр.

Водночас він висловив упевненість, що Москва намагатиметься і надалі дестабілізувати ситуацію на Закарпатті.

Читайте також: Посол про підпал в Ужгороді: мета подібних акцій - розсварити Україну і Угорщину

“Маємо послідовно цьому протидіяти і з цією метою ведемо постійну дискусію в реальному часі і з СБУ, і з Міністерством внутрішніх справ, домовилися про зміцнення нашої присутності там. Ми не дамо дестабілізувати там ситуацію і не дамо загрожувати угорцям, саме нашим угорцям — громадянам України угорського походження”, - запевнив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, 4 лютого була спроба підпалу офісу Товариства угорської культури в місті Ужгороді. Тоді будівля не постраждала. Уночі 27 лютого була здійснена чергова спроба підпалу, внаслідок чого будівля вигоріла зсередини.

Напередодні, у неділю, правоохоронці затримали у Черкасах та Кропивницькому трьох громадян України за підозрою у підпалі  27 лютого. Також голова Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що двох громадян Польщі, підозрюваних в аналогічному злочині, скоєному 4 лютого, затримали у Варшаві і заарештували на 90 днів.

У поліції Закарпаття за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-