Москву необхідно примусити до миру через посилення санкцій - Президент

Москву необхідно примусити до миру через посилення санкцій - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив із міністром оборони Швеції Петером Хультквістом посилення санкційного й дипломатичного тиску на РФ.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Було обговорено більш активне залучення Швеції, у тому числі як непостійного члена РБ ООН, до просування питання розгортання миротворчої місії ООН на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, включаючи тимчасово неконтрольовану ділянку кордону між Україною та Росією", - йдеться у повідомленні за результатами зустрічі.

Президент детально поінформував шведського міністра про збереження напруженої ситуації на Донбасі та триваючу мілітаризацію тимчасово окупованого Кримського півострова.

"Підтвердивши відданість України мирному процесу, Петро Порошенко наголосив на необхідності "примусу" Росії до миру, насамперед через посилення оборонного потенціалу України, збільшення санкційного та дипломатичного тиску на Москву", - повідомили в АП.

Читайте також: Порошенко обговорив газовий шантаж Газпрому з міністром оборони Швеції

Крім того, під час зустрічі сторони відзначили "динамічне зростання" діалогу між Україною та Швецією у військово-політичній сфері, зокрема з огляду на дестабілізуючу роль Росії для системи європейської безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-