Порошенко обговорив газовий шантаж Газпрому з міністром оборони Швеції

Порошенко обговорив газовий шантаж Газпрому з міністром оборони Швеції

Відео
Укрінформ
Відмова “Газпрому” виконувати рішення Стокгольмського арбітражного суду і контракту із постачання газу в Україну дає додаткові підстави задуматися, наскільки є обгрунтованим проект “Північний потік-2”.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з міністром оборони Королівства Швеція Петером Хультквістом, яка транслювалася на сторінці Глави держави у Facebook.

“Поведінка Російської Федерації після прийняття відповідного рішення Стокгольмським арбітражем, загроза або публічне повідомлення, що вони (росіяни — ред.) припиняють постачання газу в Україну, незважаючи на рішення суду, збираються не виконувати рішення суду щодо транзиту і погрожують розривом контракту, хоча це не передбачено контрактом, дає додаткові підстави, щоб продумати, наскільки обгрунтованим з точки зору енергетичної безпеки Європи є проект “Північний потік-2”, - сказав Порошенко.

Президент також підкреслив, що “Північний потік-2” монополізує постачання газу до ЄС з боку Росії й порушує принципи диверсифікації.

Читайте також: Берлін обурений відмовою "Газпрому" постачати газ Україні

Водночас Глава держави висловив сподівання, що країни Північної Європи, зокрема Швеція, Фінляндія, Данія відіграють “дуже важливу роль”, щоб не дати РФ використовувати інструменти газового шантажу проти ЄС і України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-