Геращенко переконана, що Рада ухвалить закон про нацбезпеку до кінця сесії

Геращенко переконана, що Рада ухвалить закон про нацбезпеку до кінця сесії

Укрінформ
Верховна Рада може ухвалити закон "Про національну безпеку України" до кінця восьмої сесії.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко 5 березня під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми переконані, що вже цієї сесії цей законопроект стане законом і, взагалі, тема національної безпеки стане ключовою для нинішньої сесії Верховної Ради. Законопроектом, поданим Президентом України, враховуються стандарти у сфері безпеки та оборони, які наблизять Україну до стандартів НАТО. І мова йде не лише про те, що ми посилюємо цивільний контроль над силовими структурами, а про те, що ми формуємо абсолютно іншу інфраструктуру та фундамент наших силових структур", - сказала Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, законопроект "Про національну безпеку України" надійшов до Верховної Ради 28 лютого.

Раніше заступник державного секретаря США Джон Саліван заявив, що Верховна Рада України має якнайшвидше ухвалити закон про національну безпеку, який передбачає впровадження цивільного контролю над сектором оборони.

Рада національної безпеки та оборони на засіданні 17 січня схвалила проект закону "Про національну безпеку України".

Читайте також: Проект закону про нацбезпеку пропонує цивільного міністра оборони

За словами міністра оборони Степана Полторака, законопроект врегульовує основи та принципи державної політики у сфері національної безпеки і оборони з урахуванням набуття членства в ЄС та НАТО, механізми вдосконалення демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, систему керівництва Збройними силами, зокрема, розподіл завдань, функцій, повноважень, відповідальності та підзвітності керівництва відомства та ЗС.

Як зазначила член Комітету з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз, законопроект про національну безпеку і оборону передбачає реформування сектору безпеки і оборони України за стандартами і критеріями НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-