Голова КС підтримує Порошенка щодо змін в Конституцію

Голова КС підтримує Порошенка щодо змін в Конституцію

Укрінформ
Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук підтримує пропозицію Президента України Петра Порошенка зафіксувати у Конституції прагнення України до членства в Євросоюзі і НАТО.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Так, я це підтримую, це дуже важливо. Це зробить шлях наших європейських змін, перетворень незворотнім», – сказав Шевчук.

Як він пояснив, це буде додатковим нагадуванням парламентарям наступних скликань про те, куди має рухатися Україна.

«Політики змінюються при владі і парламенти змінюються, але Конституція має бути стабільною і захищеною від постійних змін. Коли нове скликання парламенту приходить, депутати мають пам’ятати, що ми робимо і що ми ще зробимо для того, щоб Україна стала ближчою до Європи і стала частиною європейських і, можливо, євроатлантичних структур», – зазначив Станіслав Шевчук.

Читайте також: Президент пропонує “заякорити в Конституції” прагнення до ЄС і НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Президент України Петро Порошенко на своїй прес-конференції заявив, що розглядає можливість прописати в Конституції прагнення України вступити до ЄС і НАТО.

«Коли піднімають голову антиєвропейські політичні сили, які прагнуть реваншу, на мою думку, поправки до Основного закону могли би застрахувати від будь-яких несподіванок», – сказав Петро Порошенко.

На його думку, прагнення до членства України в Євросоюзі і членства в НАТО можна було б зафіксувати в преамбулі Конституції, для чого достатньо підтримки двох третин конституційного складу Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-