Президент пропонує “заякорити в Конституції” прагнення до ЄС і НАТО

Президент пропонує “заякорити в Конституції” прагнення до ЄС і НАТО

Укрінформ
Закріплення у Конституції прагнення до членства України в ЄС і НАТО могло б стати страховкою від можливих спроб зміни політичного курсу нашої держави в майбутньому.

Про це заявив на прес-конференції у середу, 28 лютого, Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У моїй команді ми зараз обговорюємо пропозицію заякорити в Конституції європейську та євроатлантичну інтеграцію. Обидві ідеї зараз, як свідчить опитування громадської думки, є консолідуючими суспільство, вони користуються широкою підтримкою в суспільстві. І в той час, коли піднімають голову антиєвропейські політичині сили, які прагнуть реваншу, на мою думку, поправки до Основного закону могли б стати страховкою від будь-яких несподіванок та імперативом для всіх політчиних сил на роки вперед", - сказав Порошенко.

Читайте також: Глава Пентагону звинуватив Росію у прагненні перекроїти світові кордони

На його думку, прагнення до членства України в Євросоюзі і членства в НАТО можна було б зафіксувати в преамбулі Конституції, для чого достатньо підтримки двох третин конституційного складу Верховної Ради.

"І останні голосування законопроектів, які стосуються питань національної оборони і безпеки, дають мені підстави для стриманого оптимізму", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-