Глава Пентагону звинуватив Росію у прагненні перекроїти світові кордони

Глава Пентагону звинуватив Росію у прагненні перекроїти світові кордони

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс звинуватив Росію у прагненні перекроїти міжнародні кордони, а також отримати можливість вдаватися до права вето щодо прийнятих європейцями дипломатичних, економічних і безпекових рішень.

Про це він заявив на зустрічі в Пентагоні з колегою з Чорногорії Предрагом Бошковичем, йдеться на сайті Міністерства оборони США.

“Сполучені Штати раді називати вас (Чорногорію - ред.) нашим союзником, тому що ми стоїмо пліч-о-пліч разом з нашими союзниками членами НАТО проти спільних загроз безпеці. Проти цього виступає Росія, яка прагне силою перекроїти міжнародні кордони, а також отримати можливість вдаватися до права вето щодо прийнятих європейцями дипломатичних, економічних рішень і рішень в області безпеки”, - сказав Меттіс.

Глава Пентагону також привітав Чорногорію зі вступом у НАТО. Меттіс та Бошкович обговорили можливості зміцнення відносин у сфері борони між США та Чорногорією та вирішення проблем безпеки.

Читайте також: Розвідка США має докази втручання Росії у вибори в 7 штатах - NBC

За словами речниці Пентагону Дани Уайт, американський міністр подякував Чорногорії за підтримку, надану після нещодавнього нападу на посольство США в чорногорській столиці Подгориці.

Раніше повідомлялося, що у ніч на 22 лютого у Чорногорії невідомий кинув гранату в бік посольства США, а потім підірвався сам.

Посольство оголосило загрозу для громадян США і рекомендувало їм уникати території біля будівлі дипмісії. Крім того, відомство попросило уникати місць великих скупчень людей та використовувати надійні методи для особистої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-