Раді пропонують оголосити 2019-й Роком Соборності України

Раді пропонують оголосити 2019-й Роком Соборності України

Укрінформ
Група народних депутатів зареєструвала проект постанови про проведення Всеукраїнської естафети єднання з нагоди 100-річчя проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР.

 Проект постанови №8088 оприлюднено на сайті парламенту. 

“Проект постанови підготовлений з метою відзначення 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки”, - йдеться у пояснювальній записці до проекту.

У рамках підготовки та проведення заходів, зокрема, депутати пропонують передбачити організацію та проведення в усіх регіонах України Всеукраїнської естафети єднання, розпочавши її 1 грудня 2018 року в місті Фастові Київської області, завершивши 22 січня 2019 року у Києві на Софійській площі за участю представників усіх областей України, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя;

Пропонується також добудувати вокзальний комплекс станції Фастів з організацією Музею Соборності України та здійснення у місті інших необхідних робіт, передбачивши на це відповідні кошти з державного бюджету України.

Читайте також: Українська громада Чикаго відзначила День Соборності

Як повідомлялося, сто років тому, 22 січня 1918 року, IV Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність УНР.

Роком пізніше, 22 січня 1919-го, у Києві на Софійській площі був оприлюднений Універсал Директорії Української Народної Республіки - Акт Злуки про об'єднання українських земель в єдину Україну.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-