Росія перетворила газ на інструмент тиску і геополітичних загроз - дипломат

Росія перетворила газ на інструмент тиску і геополітичних загроз - дипломат

Укрінформ
Газ перетворився в інструмент тиску і геополітичних загроз з боку Росії.

Про це заявив колишній посол США в Україні, директор Євразійського центру при Атлантичній Раді Джон Хербст в ході дебатів на одній з панелей міжпарламентської конференції «Грузія, Республіка Молдова і Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки», яка проходить в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Газ перетворився на інструмент тиску і в елемент геополітичних загроз в стосунках Росії з державами регіону. Тільки шляхом диверсифікації енергетичного ринку і проведення єдиної енергетичної політики в країнах ЄС ситуацію можна буде змінити», - заявив Хербст. 

Колишній міністр закордонних справ Румунії Тітус Корлецян у зв'язку з цим підкреслив особливу значущість проектів по об'єднанню енергетичних і газотранспортних систем Молдови і Румунії. 

Читайте також: Газпром заявляє, що не припиняв транзит газу через Україну

Конференція «Грузія, Республіка Молдова і Україна: Східне партнерство і сучасні виклики безпеки» проводиться в Кишиневі за ініціативи голови парламенту Молдови Андріана Канду, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, спікера грузинського парламенту Іраклія Кобахідзе і за підтримки Атлантичної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-