Климпуш-Цинцадзе сподівається, що Україна і ЄС домовляться про фіндопомогу до літа

Климпуш-Цинцадзе сподівається, що Україна і ЄС домовляться про фіндопомогу до літа

Укрінформ
Ураховуючи наявні бюрократичні процеси, Україна і Євросоюз можуть домовитися про відновлення програми макрофінансової допомог Києву до літа цього року.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами зустрічі із віце-президентом Єврокомісії з питань бюджету та євро Валдісом Домбровскісом у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Йдеться про об’єктивний бюрократичний механізм, за яким розглядається питання надання макрофіну... Думаю, що реально, оскільки ми почали цей діалог ще раніше, то можемо говорити, що це рішення вже мало би бути», - сказала український віце-прем'єр.

Вона відзначила, що під час сьогоднішньої зустрічі сторони узгодили спільне розуміння щодо можливості такої наступної макрофінансової допомоги для України від ЄС.

Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що позиція та умови Євросоюзу щодо надання Україні макрофіндопомоги не змінилася, і вони залежать від прогресу реформ.

«Це є нормальний партнерський діалог. Ми самі визначили для себе пріоритети реформ», - сказала вона.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе у Брюсселі обговорить відновлення макрофінансової допомоги Україні

Як відомо, наприкінці 2017 року ЄС призупинив програму макрофінансової допомоги Україні, зокрема, заблокувавши транш у 600 млн євро, через невиконання Києвом деяких умов та критеріїв, включаючи боротьбу з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-