Соболєва і Лещенка просять ретельніше підбирати кандидатів на аудитора НАБУ

Соболєва і Лещенка просять ретельніше підбирати кандидатів на аудитора НАБУ

Укрінформ
Голова фракції "БПП" Артур Герасимов закликає членів антикорупційного комітету Ради більш ретельно добирати кандидатів на посаду аудитора НАБУ.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кандидат повинен бути неупереджений та професійний для надання реальної оцінки у використанні фінансів у цьому органі. Між іншим, дуже показово, що Марта Борщ, яка була одним із кандидатів, відмовилась від посади аудитора на користь адвокатського захисту депутата-втікача Онищенка. Я хотів би звернутися до частини Антикорупційного комітету, особливо до Єгора Соболєва ... та Сергія Лещенка з проханням більш ретельно перевіряти кандидатів перед тим, як активно нав'язувати їх парламенту", - заявив Герасимов.

Голова фракції БПП також нагадав, що перевірка діяльності НАБУ не проводилась ще за 2016 рік.

Як повідомлялося, 8 лютого парламентська фракція Радикальної партії Олега Ляшка пропонувала обрати аудитором НАБУ криміналіста, професора Володимира Василенка.

Читайте також: Марта Борщ стала адвокатом депутата Онищенка — Ляшко

7 лютого Антикорупційний комітет ВР звернувся до Голови парламенту Андрія Парубія з проханням винести на розгляд парламенту кандидатури Марти Борщ, Карлоса Кастресани та Сергія Гончаренка, які пройшли відбір в комітеті, але не пройшли розгляду в сесійній залі.

Проте 8 лютого колишній Федеральний прокурор США, досвідчений адвокат Марта Борщ зняла свою кандидатуру у зв'язку із зобов'язаннями і роботою правником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-