У законі про реінтеграцію Донбасу варто було залишити посилання на

У законі про реінтеграцію Донбасу варто було залишити посилання на "Мінськ" - Кучма

Укрінформ
Представник України у Тристоронній контактній групі, екс-президент Леонід Кучма вважає, що в законі про реінтеграцію Донбасу варто було залишити інформацію щодо Мінських угод.

Про це він заявив 23 лютого під час брифінгу в рамках IV Балтійсько-Чорноморського форуму "Солідарна безпека країн Балтійсько-Чорноморського регіону як консенсусна стратегія для великої Європи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шкода, що в цьому документі немає посилання на Мінські угоди. Весь світ говорить, що це - єдина база, на якій можна вести якісь переговори, а українці - ні", - зауважив Кучма.

При цьому, на його переконання, важливим є те, що цей закон чітко визначає Російську Федерацію країною-агресором, хоч і підкреслює, що це загалом політичний документ.

"Якби під нього був закладений фундамент, як його виконати, я б сказав: так, він буде працювати. Але оцінка всього і вся там подана чітка і зрозуміла, що ми перестанемо говорити, що у нас громадянська війна і на нашій території відбувається АТО. Це війна України і Росії - ось у цьому важливість документа", - уточнив Кучма.

Читайте також: Закон про деокупацію Донбасу не порушує жодних зобов'язань - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

В остаточній версії, на відміну від попередньої, прибрали згадку про Мінські угоди.

Закон про реінтеграцію Донбасу набуває чинності з 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-