Закон про деокупацію Донбасу не порушує жодних зобов'язань - Порошенко

Закон про деокупацію Донбасу не порушує жодних зобов'язань - Порошенко

Укрінформ
Закон “Про особливості держполітики із забезпечення держсуверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях” не порушує жодних міжнародних зобов'язань України, у тому числі "Мінська".

Про це заявив Президент Петро Порошенко на засіданні Воєнного кабінету Ради нацбезпеки і оборони 20 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу наголосити, що цей закон аж ніяк не порушує жодних міжнародних зобов'язань України, включаючи Мінські домовленості, як це хоче представити зараз Російська Федерація, виправдовуючи своє небажання і відвертий саботаж імплементації Мінських домовленостей", - сказав глава держави.

Він зазначив, що цей закон є рамковим і потребує подальшого законодавчого забезпечення дій Збройних сил та інших силових підрозділів.

У цьому контексті Президент звернувся до народних депутатів, членів Кабінету міністрів і апарату РНБО з проханням продовжити роботу над удосконаленням правових механізмів відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Читайте також: Президент підписав закон про реінтеграцію Донбасу

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 20 лютого підписав закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" під час засідання Воєнного кабінету РНБО, яке транслювалось у прямому телеефірі.

Верховна Рада 18 січня ухвалила закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", яким Росія визнається країною-агресором, що здійснює тимчасову окупацію частини території України.

У документі визначається дата початку окупації частини України, зокрема Криму та Севастополя, - 20 лютого 2014 року.

Законом про реінтеграцію Донбасу визначаються особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Згідно з законом відповідальність за матеріальну чи моральну шкоду, завдану Україні внаслідок агресії Російської Федерації, покладається на Росію відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

Окрім того, депутати встановили, що особи, які беруть участь у збройній агресії Російської Федерації або залучені до участі в окупаційній адміністрації РФ, несуть кримінальну відповідальність за порушення законодавства України та норм міжнародного гуманітарного права.

8 лютого 2018 року закон підписав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-