Асоціація з ЄС: Україна торік виконала 41% завдань угоди

Асоціація з ЄС: Україна торік виконала 41% завдань угоди

Укрінформ
Україна минулоріч у середньому виконала свої зобов'язання з імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом на 41%.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе у виступі на конференції «Підсумки імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за 2017 рік та подальші плани», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За минулий рік Верховна Рада України виконала свої євроінтеграційні зобов'язання на 30%, уряд України - на 42%, інші центральні органи виконавчої влади на 50%. Це означає, що загально Україна по виконанню Угоди про асоціацію, за нашими підрахунками, просунулася на 41%", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Водночас вона зауважила, що, на її думку, євроінтеграція не визначається відсотками.

"Як на мене, ті зміни в євроінтеграційному полі, які нам вдалося просунути минулого року, свідчать і дають впевненість, що вони є незворотніми. Це означає, що Україна рухається саме в тому напрямку, який вона для себе обрала через мандат від наших громадян", - заявила віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: Уряд опублікує план виконання угоди про асоціацію з ЄС

Вона від імені уряду подякувала представникам дипломатичного корпусу країн ЄС за підтримку євроінтеграційних прагнень України протягом 2017 року.

"Ми бачимо, що вже є готовність Європейського Союзу і далі допомагати і підтримувати Україну на цьому шляху, тому що Європейський Союз ухвалив відповідну програму підтримки на 2018-2020 роки", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-