Захист Януковича намагається завадити допиту Порошенка - суддя

Захист Януковича намагається завадити допиту Порошенка - суддя

Укрінформ
Допит діючого президента стане унікальною подією за всю історію пострадянських країн та незалежної України.

Таку думку висловив суддя Владислав Дев'ятко в ході судового засідання у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Шановний захист! Фактично в сьогоднішньому судовому засіданні вперше за історію Радянського Союзу, пострадянських країн, незалежної України, ми зможемо допитати діючого президента в якості свідка. Для суду незрозуміло, чому захист намагається вкотре перешкодити цьому допиту", - заявив він.

Читайте також: Адвокатам Януковича не дозволили приїхати до Порошенка під час допиту

Адвокат Януковича Віталій Сердюк зауважив, що усі свої підготовлені 200 питань для допиту озвучити свідку Петру Порошенку за відведений час відеозв'язку він не встигне. 

В свою чергу суддя запевнив, що у сторони захисту буде вдвічі більше часу для допиту, ніж у прокуратури.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-