Клімкін: Працюємо паралельно у

Клімкін: Працюємо паралельно у "нормандському" та "американському" треках

Укрінформ
Україна для врегулювання конфлікту на Донбасі працює паралельно в "нормандському форматі" зі Сполученими Штатами Америки, а також застосовує всі інші можливості тиску на Росію.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив журналістам у Мюнхені у відповідь на запитання про можливість переформатування "нормандського формату" і долучення до нього США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мене іноді це питання майже розважає. Я з Куртом Волкером іноді говорю кожен день, а іноді по два-три рази на день. Тому з точки зору залученості Сполучених Штатів, я тільки з Рексом Тіллерсоном останнім часом розмовляв декілька разів, обговорюючи концепцію цієї (миротворчої - ред.) місії і що ми можемо зробити, які нові засоби тиску (на Росію - ред.,) і так далі. Тому в цьому сенсі у нас є паралельний трек - є американський трек, є нормандський ", - сказав Клімкін.

Він додав, що питання, "чи ми посадимо ще й Сполучені Штати поруч, чи ми будемо це робити в сусідніх кімнатах", не є принциповим, тому не варто звертати увагу на формальності.

Читайте також: Мюнхен: зустріч "нормандської четвірки" відбудеться у форматі "трійки"

"Для мене головне результат, і я знаю, яким чином використати паралельний тиск Сполучених Штатів, "нормандського формату", якщо потрібно, Європейського Союзу, "Сімки" (G7 - ред.) - про це сьогодні з Христею (міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд - ред.), буду розмовляти, так що є багато ідей", - зазначив Клімкін.

Як повідомлялося, 16 лютого  відкривається 54-та  Мюнхенська конференція з питань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-