Загроза вторгнення Росії в Україну не зникла - секретар РНБО

Загроза вторгнення Росії в Україну не зникла - секретар РНБО

Укрінформ
Росія продовжує розбудовувати потужну військову інфраструктуру вздовж українсько-російського кордону, тому що загроза вторгнення військ РФ на територію України не зникла й на сьогодні.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов у четвер під час допиту у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інформація, яку я навів суду про підготовку вторгнення Росії до нашої країни, підтверджена даними української розвідки детально: з кількістю батальйонів, дивізій, полків, бригад тощо. Ця інформація також має підтвердження розвідслужбами наших партнерів і вона нам детально надавалася. Більше того, на початку березня (2014 року), починаючи з того, коли парламент Росії прийняв рішення щодо вторгнення до нашої країни, Путін надав дозвіл використовувати збройні сили проти нашої країни -  українська розвідка декілька разів інформувала мене про початок наступу о четвертій чи п'ятій годині ранку... Вторгнення було колосальною небезпекою і реальністю того часу. На превеликий жаль, ця проблема не зникла, і на сьогодні Росія продовжує розбудовувати потужну військову інфраструктуру вздовж нашого кордону», - сказав Турчинов.

За його словами, вздовж українсько-російського кордону Росія "тримає величезні військові підрозділи, які жодним чином не можна пояснити питанням оборони - вони мають наступальну зброю, і ці підрозділи можуть бути використані в будь-який час".

Читайте також: Секретар РНБО розповів про плани Кремля відновити режим Януковича

Як повідомлялося, Верховна Рада визначила 20 лютого 2014 року початком агресії з боку Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-