Турчинов: Пощастило, що вижив на Майдані

Турчинов: Пощастило, що вижив на Майдані

Укрінформ
Очільникам протестного руху під час Революції Гідності пощастило, що вони залишилися живі.

Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов під час допиту у справі про держзраду Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ви знаєте, пощастило”, - сказав Турчинов, відповідаючи на запитання адвоката Януковича про те, чому лише прості українці постраждали під час подій на Майдані і не постраждав жоден з представників керівництва протестами. 

Турчинов нагадав, що він і сам, зокрема, знаходився на трибуні, коли була гаряча фаза протистояння між мітингувальниками і “Беркутом”.  

Читайте також: Останні місяці режим Януковича жив виключно на гроші Путіна – секретар РНБО

“Куля не потрапила, то так пощастило, Господь захистив. Так буває”,  - сказав Турчинов, який, за його словами, під час Революції Гідності очолював штаб, який відповідав за координацію логістичного забезпечення. “Я не був керівником Майдану, керівником був український народ”, - додав також він. 

Адвокат Януковича Віталій Сердюк також задав питання, чи вважає Турчинов допустимим використання "коктейлів Молотова" мітингувальними проти правоохоронних органів. Відповідаючи на це питання, Турчинов сказав наступне: “Я не викладав вам юриспруденцію у вузі. Зверніться до вашого викладача, вам дадуть пояснення. Я ж не даю консультацію тут. Або після суду, якщо вам щось за вашою професією не зрозуміло, то хай хтось, хто має юридичну освіту, вас проконсультує”.

Реагуючи на численні питання сторони захисту, які були не по суті і грунтувалися на непідтверджених даних, секретар РНБО заявив наступне: “Я розумію, що захисту Януковича важко задавати запитання. Але я допоможу, чим зможу”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-