Останні місяці режим Януковича жив виключно на гроші Путіна – секретар РНБО

Останні місяці режим Януковича жив виключно на гроші Путіна – секретар РНБО

Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович і його оточення останні місці існування режиму Януковича жили за рахунок коштів, наданих президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це розповів секретар РНБО Олександр Турчинов під час допиту в Оболонському районному суді Києва, де розглядають справу про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується останніх місяців режиму існування Януковича, вони жили виключно за рахунок подачки Путіна, тих мільярдів, які вони йому дали. Тільки ці гроші ще якось утримували існування України і дозволяли платити зарплату силовикам, які знущалися над власним народом», - зазначив Турчинов.

За його словами, за часів Януковича країна була доведена до банкрутства. 

Читайте також: Турчинов пояснив суду, чому в 2014 році заявляв - "у нас є армія"

«Країна не просто була доведена до банкрутства. Країна в той час була банкрутом», -  зауважив Турчинов.

Він підкреслив, що на казначейському рахунку України взагалі не було грошей. «Пара сотень тисяч... У кіоскера на вокзалі грошей було більше, ніж в України, коли було сформовано новий уряд», - наголосив Турчинов.

Як повідомлялося, напередодні суд у справі про держзраду Януковича допитав екс-депутата Держдуми РФ Іллю Пономарьова. Він, зокрема, повідомив, що оточення Януковича отримало 1 млрд дол. від Росії за відмову від підписання Угоди про асоціацію з ЄС. 

Оболонський районний суд 29 червня ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-