Закон про освіту: Клімкін здивований відмовою угорської нацменшини від консультацій

Закон про освіту: Клімкін здивований відмовою угорської нацменшини від консультацій

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін здивований відмовою угорської нацменшини від участі у консультаціях стосовно імплементації мовної статті закону про освіту, яких вони самі вимагали.

Про це Клімкін написав у Twitter.

"Якісь "метаморфози" - угорці то вимагають консультацій, то самі ж від них відмовляються. Читаючи висновок Венеціанської комісії, угорці, мабуть, плутають угорську мову з російською - начебто мови різні, сподіваюся, й підходи будуть відмінні", - написав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого в Ужгороді представники української та угорської делегацій за участі заступника міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьора та заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара домовилися про проведення 14 лютого консультацій з представниками угорської громади Закарпаття щодо реалізації нового закону про освіту.

Читайте також: Мовна стаття: уряд пропонує Раді відкласти імплементацію до 2023 року

14 лютого на засіданні уряду міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що представники угорських громад відмовилися брати участь у консультаціях з Міністерством освіти і науки України щодо виконання мовної норми закону "Про освіту", які були заплановані на 14 лютого.

14 лютого Кабінет міністрів України схвалив проект змін до закону "Про освіту", який розширює період запровадження мовної норми ще на три роки - до 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-