Проект бюджету США передбачає $200 мільйонів на безпеку для України

Проект бюджету США передбачає $200 мільйонів на безпеку для України

Укрінформ
У проекті федерального бюджету США на 2019 рік передбачено надання Україні 200 мільйонів доларів для посилення безпеки і оборони.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Посольство України в США.

"У проекті федерального бюджету США на 2019 рік передбачено надання Україні 200 млн доларів на цілі посилення безпеки і оборони. Згідно з офіційно оприлюдненим документом, зазначені кошти пропонується спрямувати на надання нашій державі військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення, розвідувальну підтримку Збройних сил і сил безпеки України", - йдеться у повідомленні.

У посольстві підкреслили, що порівняно з бюджетним запитом на 2018 рік пропонована сума безпекової допомоги нашій державі збільшена на 50 млн доларів.

Крім того, додали у дипустанові, у проекті бюджету на 2019 рік Україну включено до невеликого переліку країн, які отримуватимуть безпекову допомогу також і за програмою Державного департаменту "Міжнародне військове фінансування" (Foreign Military Financing, FMF).

Читайте також: Країни НАТО збільшують видатки на оборону

"У подальшому бюджетний запит має пройти вивчення і обговорення в американському Конгресі, де можуть вноситися зміни і доповнення (досвід попередніх років свідчить про можливість збільшення Конгресом відповідних асигнувань). Остаточні обсяги допомоги Україні будуть відомі вже після завершення всього процесу проходження документа, який зараз на початковій стадії", - йдеться також у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік. Документ передбачає надання Україні 350 млн дол. оборонної допомоги, в тому числі санкціонує можливість передачі летальної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-