Поки російські війська присутні в Україні, виконати

Поки російські війська присутні в Україні, виконати "Мінськ" неможливо – Яценюк

Укрінформ
Поки російські окупаційні війська перебуватимуть на території України, виконати Мінські домовленості буде неможливо.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За наявності російських окупаційних військ на території України виконати "Мінськ" (Мінські домовленості – ред.) неможливо", - сказав Яценюк.

Читайте також: Геращенко розказала, про що говоритимуть на наступному засіданні в Мінську

На його переконання, бажання президента РФ Путіна полягає в тому, щоб "повернути Україну у власне проросійське, прорадянське лоббі".

"Путін – він така цинічна і дуже досвідчена політична потвора... Його завдання – ні в якому випадку не відновити територіальну цілісність України. Його завдання – повернути Україну до так званої сфери інтересів впливу Російської Федерації. Особисто для нього це ще й персональна травма. Він постійно “програвав” Україну і зараз він програє Україну", – наголосив лідер "Народного фронту".

Читайте також: Миротворців ООН на Донбасі має бути не менше 20 тисяч – фонд Расмуссена

За його словами, саме з метою мирного врегулювання на Сході України наразі ведеться дискусія про введення миротворчого контингенту на територію Донбасу. При цьому, до його складу не повинні входити миротворці "з країн-членів так званого "договору колективної безпеки" (Організація Договору про колективну безпеку)", тобто представники з Білорусі та Росії.

Читайте також: Миротворці ООН можуть сприяти реалізації "Мінська" - Берлін

Яценюк підкреслив, що кінцевою метою "Мінська" є те, що держава-агресор Росія повинна покинути території України, а українська держава повинна відновити свій суверенітет і територіальну цілісність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-