Миротворці ООН можуть сприяти реалізації

Миротворці ООН можуть сприяти реалізації "Мінська" - Берлін

Укрінформ
Миротворча місія ООН на Донбасі могла б сприяти реалізації Мінських угод, виконання яких навіть через три роки після підписання не може викликати задоволення ні у кого.

Про це в третю річницю підписання пакету заходів щодо реалізації Мінських угод заявили в Міністерстві закордонних справ Німеччини, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Потенційна миротворча місія Організації Об'єднаних Націй може надати можливості для здійснення Мінських угод", - йдеться в заяві МЗС.

У відомстві зазначили, що завдяки цим угодам вдалося стримати конфлікт на сході України і "запобігти пожежі в регіоні". Однак сторони не можуть бути задоволені станом реалізації угод через три роки. На думку МЗС ФРН, "занадто мало" було зроблено для врегулювання конфлікту, в результаті якого загинуло понад 10 тисяч осіб. Перемир'я порушується; особливо руйнівні наслідки бойових дій в зимові місяці: людям не вистачає вугілля для опалення, води та продуктів харчування, підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Вершбоу: Якщо на Донбасі не буде сил ООН, санкції проти РФ мають посилити

За наявності політичної волі сьогодні як і раніше можливо домогтися прогресу, що показало успішне масове звільнення заручників наприкінці грудня 2017 року, нагадують німецькі дипломати.

Німецький МЗС закликає всі сторони "остаточно довести політичну волю для реалізації Мінських угод", в першу чергу, стабілізувати ситуацію з безпекою і вивести важку зброю з регіону.

У МЗС ФРН запевняють, що Німеччина разом з Францією продовжать інтенсивно працювати в "нормандському форматі" над пошуком рішення, яке, нарешті, принесе мир на Донбас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-