Польські прикордонники

Польські прикордонники "прийняли" Саакашвілі

Укрінформ
Колишній президент Грузії, колишній очільник Одеської ОДА, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі прийнятий на території Польщі.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на польську прикордонну службу.

"Прикордонна служба інформує, що 12 лютого пан Міхеїл Саакашвілі прийнятий на території Польщі. Підставою для ухвалення рішення була заява про реадмісію, подана Державною міграційною службою України до головнокомандувача Прикордонної служби. Беручи до уваги той факт, що Саакашвілі є чоловіком громадянина держави-члена Європейського Союзу, запит української сторони був розглянутий позитивно", – заявили у прикордонній службі Польщі.

За словами колишнього заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе, Саакашвілі "віддзвонився" і повідомив, що перебуває у Варшаві.

12 лютого соратники Саакашвілі заявили про його затримання невідомими в центрі Києва. У СБУ, Генпрокуратурі і поліції Радіо Свобода повідомили, що Саакашвілі не затримували.

Згодом Державна прикордонна служба заявила, що Саакашвілі повернули до країни, звідки він "прибув, порушуючи українське законодавство".

У липні 2017 року Саакашвілі указом Президента України втратив українське громадянство. Чинність його закордонного паспорта громадянина України після втрати громадянства скасована.

Читайте також: Саакашвілі депортували до Польщі - прикордонники

Саакашвілі 10 вересня 2017 року потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

Проти Саакашвілі порушена низка кримінальних справ у його рідній Грузії, яка вже тривалий час домагається від України його видачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-