Саакашвілі депортували до Польщі - прикордонники

Саакашвілі депортували до Польщі - прикордонники

Укрінформ
Помічник голови Держприкордонслужби - речник ДПСУ Олег Слободян повідомив, що лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі видворили до Польщі.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні, 12 лютого, військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Міхеїла Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування (Польщі - ред). У відповідності до наведених нижче судових рішень дана особа перебувала на території України незаконно, а тому із дотриманням усіх юридичних формальностей була повернута до країни, звідки прибула, порушуючи вітчизняне законодавство", - написав речник.

Він додав, що під час виконання процедури затримання на представників правоохоронних органів накинулися невідомі із оточення Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися та застосували "силову підтримку".

Читайте також: Порошенко: Це не мій обов'язок вирішувати, що станеться із Саакашвілі

Як відомо, 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

З січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

6 лютого Окружний адмінсуд суд Києва повторно не задовольнив скаргу Саакашвілі на рішення Міграційної служби про відмову в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-