МЗС нагадує: за три роки “Мінська” Росія не виконала жодного пункту

МЗС нагадує: за три роки “Мінська” Росія не виконала жодного пункту

Укрінформ
У третю річницю підписання Мінських домовленостей в МЗС України нагадали, що з часу ухвалення "Мінська-2" у 2015 році, Росія не виконала жодного пункту.

Про це у своєму Twitter написала речник МЗС України Мар'яна Беца.

"12 лютого 2015 року ухвалено Комплекс заходів з імплементації Мінських угод (2014). Жодного пункту РФ не виконала. РФ потрібна війна і дестабілізація України", - заявила Беца.

Нагадаємо, три роки тому були затверджені Мінські домовленості (Мінськ-2). 12 лютого 2015 року на саміті у Мінську після багатогодинних переговорів «нормандської четвірки» було затверджено Комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей (Протокол від 5 вересня 2014 року та Мінський Меморандум від 19 вересня 2014 року) з врегулювання кризи на Донбасі.

Читайте також: Макрон - Путіну: реалізація "Мінська" зайшла у глухий кут

Документ підписали: Ангела Меркель (Німечина), Франсуа Оланд (Франція), Петро Порошенко (Україна), Володимир Путін (РФ). Питаннями виконання всіх складових Мінських домовленостей опікується Тристороння контактна група з проведення переговорів і врегулювання ситуації на Донбасі, роботу якої курує спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-